Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Λίμνη Δασίου – Εκδρομή από τα παλιά!!!

  Η πρόταση για εκδρομή έπεσε από γνωστό συνάδερφο που είχε ακούσει για τις βόλτες μας. Θα είναι λέει με τον ξάδερφό του με εξοπλισμένο Jimny, ένα ακόμη Jimny μαμά που θα αλλάξουν λάστιχα στην Κόρινθο (και όπου μείνει θα το αφήσουμε και θα πάμε με τα άλλα) και ένα ακόμα παιδί με Land Rover πολύ δυνατό που ξέρει την περιοχή από έξω..

-(Τάσος)
Ρε Λιώστο τι έχεις να κάνεις αύριο???
-(Γιώργος) Τίποτα, το πολύ πολύ να πάω να βγάλω λίγο ¨ψωμάκι¨
-
(Τάσος) Έχω πρόταση για εκδρομή αύριο το πρωί πάμε???

 - -  (Γιώργος) Πάμε… Με το Subaru??
-(Τάσος) Όχι ρε για off road μιλάω.. Να πάμε με το αγωνιστικό να ξεπιαστεί λίγο.

    -(Γιώργος) 7:00 θα είμαι στο Βαγγέλη.

 7:00 το πρωί (περίπου χαχαχ) φθάνω στο Βαγγέλη και φορτώνουμε εργαλεία, νερά, φαγητά, καφέδες κτλ το αγωνιστικό. Το βάζουμε μπροστά και ξεκινάμε και μετά από λίγο βρισκόμαστε με το μαμά Jimny στον Γρηγόρη στην Αττική οδό και συνεχίζουμε για Κόρινθο.

 Εκεί γνωρίζουμε τον ξάδερφο και το Jimny που φαίνεται καλοφτιαγμένο. Ενημερωνόμαστε ότι το Land Rover έχει ένα προβληματάκι και ο φίλος θα έρθει σαν συνοδηγός. Θα έρθει και ένα Hi Lux.

Τέλεια!!!

 Το land rover Defender του Ηλία είναι θηρίο. Μαζί με ένα ακόμη Defender διοργανώνουν Off-road εκδρομές στην περιοχή και έχουν βάση στο χιονοδρομικό στα Καλάβρυτα. Με μικρό τίμημα παίρνουν άτομα στα αυτοκίνητά τους και τους προσφέρουν μια δυνατή εμπειρία.

Γνωριζόμαστε λοιπόν και με τον Ηλία και στην πορεία για το βουνό μπαίνει σκούπα και το Hilux στο κονβόι.

Ο Ηλίας μας καθοδηγεί σε φοβερά κομμάτια, πολλές φορές από ξεχασμένους δρόμους ή από κομμάτια που έχει ανοίξει αυτός. Το Niva είναι στο στοιχείο του. Τζόγος μισό μέτρο, τιμόνι λες και  ανοίγεις πόρτα ασφαλείας σε υποβρύχιο, το καρμπυρατέρ ακούγεται λες και είναι στο …ντουλαπάκι  (αφού από εκεί παίρνει αέρα – πατέντα snorkel). Κάθομαι στην θέση του οδηγού και ξεκινάω με 3η (… αφού είναι σαν 1η normal niva) και ανηφορίζουμε. Τα περισσότερα χλμ τα έκανα εγώ και κάποια δύσκολα σημεία τα άφηνα στον ειδικό.


 Εκδρομή από τα παλιά λοιπόν.. Μας θύμισε παλαιότερες μέρες (2004) που κάθε Κυριακή είμασταν αέριο, Αυλώνα, Μαραθώνα, Δίρφυ….. Τότε αν είχες λάστιχα και ένα μικρό ψήλωμα είχες τούμπανο. Αν μάλιστα είχες εργάτη ή μπλοκέ….

 Βοήθησε ότι και τα αυτοκίνητα που είχαμε ήταν με απλές βελτιώσεις και αποδείχτηκε ότι δεν χρειάζεσαι τανκς για να περάσεις μία όμορφη και γεμάτη Κυριακή. (στο αγωνιστικό τα μπλοκέ μας άφησαν νωρίς καθώς παρουσίασε πρόβλημα το κομπρεσέρ.)

 Η παρέα άγνωστη ουσιαστικά σε εμάς μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλοι ήμασταν εκεί για το χόμπι μας και την επαφή με την φύση. Ο Ηλίας πολύ σωστός σε ΟΛΑ και εύχομαι να πραγματοποιήσει το πλάνο του για το Transylvania Trophy. O Μάριος με το κόκκινο Jimny είναι μέσα στην τρέλα, δεν μασάει πουθενά και μαζί με τον Κώστα τον ξάδερφο αποτελούν ωραίο συνδυασμό. Όπως επίσης και τα παιδιά με το λευκό μαμά Jimny που δυστυχώς δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. Παρόλο την 1η τους φορά σε χώμα, οδήγησαν πολύ σωστά και μπράβο τους. Βλέπω το Jimny σε λίγο καιρό να ψηλώνει και να αρκουδιάζει. Τέλος ο Στέλιος με το hilux μάχιμος και απόδειξε ότι πολλές φορές οι γνώσεις τις θάλασσας εφαρμόζονται και στο βουνό.



 Ακολουθεί το φωτογραφικό υλικό….




 





















































































1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά μια υπέροχη ημέρα!
    Όλα τα παιδιά, αν και άγνωστοι μεταξύ μας, είμασταν hardcore παρέα...

    Ο Ηλίας είναι Human-GPS και όχι μόνο...
    (το Defender του...Λατρεία!!! )

    Thanks και πάλι για την ανεκτίμητη βοήθεια όλων
    μιάς και είμασταν Rookies!

    p.s. Το Λευκό Jimny ετοιμάζεται να πάρει τους πρώτους πόντους του & λαστιχάκι ζόρικο!!!

    Περιμένουμε πως και πως την 2η φορά....
    ___________________
    White Jimny Drivers

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πληροφορίες

Αναγνώστες