Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Νυχτοπερπατήματα στα Γεράνεια 28/11/2009

Σχεδόν 30 ώρες έχουν περάσει από την συνάντηση στο Λουτράκι και την εκκίνηση μιας πολύ όμορφης εκδρομής. Μπορείς να σχεδιάσεις πολύ καλά μια εκδρομή. Να προετοιμάσεις μια διαδρομή για όλα τα γούστα, να φροντίσεις να είναι όλοι ενημερωμένοι για το που θα πάμε, πότε θα σταματήσουμε κτλ. Ασφάλεια.. Όλα αυτά με τρέξιμο γίνονται. Αυτό που δεν μπορείς να προετοιμάσεις σε μια ανοιχτή εκδρομή είναι το κλίμα που θα επικρατήσει, το δέσιμο δηλαδή και την ‘πειθαρχία’ των πληρωμάτων. Από την 1η στιγμή ένιωσα ότι βρισκόμουν σε μια παρέα που κάνουμε εκδρομές χρόνια. Όμως αν και με πολλά από τα παιδιά έχουμε κάνει αρκετές εκδρομές, πολλούς άλλους τους γνώρισα χθες και φαίνεται ότι μας περιμένουν και άλλες παρόμοιες εμπειρίες.





"Οι ¨άνθρωποι της νύχτας¨, διασκεδάσαμε τις αϋπνίες μας, δοκιμάσαμε τους νέους προβολείς μας, βρήκαμε αυτό το κάτι διαφορετικό που ψάχναμε και φύγαμε με …πατερίτσες από το πολύ φαΐ και ποτό που κάναμε στην αγαπημένη μας φύση."





Όλα ξεκίνησαν όπως τα είχαμε προγραμματίσει, πλην μιας δυστροπίας του Niva του Ζανιά που για κάποιο άγνωστο λόγο είχε πεισμώσει και δεν πήγαινε καλά. Στην πορεία όμως και μετά από μυστικό διάλογο με το Βαγγέλη, άλλαξε γνώμη και δεν μας δημιούργησε περισσότερα προβλήματα.
 










 Με κινήσεις μπαλαρίνας το κονβόι με τα 18 (αν θυμάμαι καλά) μπήκε στο Λουτράκι και άρχιζε να ανηφορίζει προς την μονή του Οσίου Παταπίου με κατεύθυνση τα Πίσια. Στην μέση της διαδρομής υπήρχε η δυνατότητα σε όσους ήθελαν να πάνε με τα πόδια σε ένα σημείο με μαγευτική θέα στο Λουτράκι.










Είχαμε προγραμματίσει να κάνουμε την μεγάλη μας στάση στην Παναγία Φανερωμένη. Κάποιοι έκαναν και ένα μικρό και λίγο ποιο δύσκολο κομμάτι πριν ξεκινήσει το φαγοπότι και η διασκέδαση. Όλοι σαν μια παρέα φάγαμε, ήπιαμε, ακούσαμε ανέκδοτα από τον Ζανιά, που μάλλον έχει δίκιο να υποστηρίζει ότι γράφει 90άρα κασέτα.





















Συνεχίζουμε πάντα από χώμα με κατεύθυνση προς Δερβένι με μικρές στάσεις για ξελάφρωμα και ξεδίψασμα του Defender της παρέας. Κάπου σε αυτό το κομμάτι αποχαιρετίσαμε τους πρώτους νυσταγμένους που πήραν ένα ποιο σύντομο δρόμο επιστροφής. 

Αφού περάσαμε την Θήβα, το εργοστάσιο της LADA, την Λειβαδιά  :o  και εγώ δεν ξέρω τι (όσοι είχαν CB καταλαβαίνουν) φτάσαμε στο σημείο έκπληξη.











 Παρά την ώρα και το κρύο μαζευτήκαμε όλοι και δεν θέλαμε να φύγουμε. Κάτσαμε αρκετή ώρα και γνωστοί-άγνωστοι ρίχναμε ιδέες για τις επόμενες εκδρομές. Σχεδόν κλείσαμε και ραντεβού. Μετά από πολύ ώρα αποφασίζουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής από άσφαλτο για Μάνδρα και από εκεί σπίτια μας.
Σε όλη την διαδρομή ο Ζανιάς προσπαθεί να γεμίσει την 90αρα κασέτα και όσοι δεν είχαν CB απλά έχασαν.

Κάπου εκεί στη επιστροφή μας αποχαιρετάει και το φεγγάρι κλείνοντάς μας το μάτι….







 Πάω να τηγανίσω πατάτες....  :D  :D  :D  8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Αναγνώστες