Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

4ημερη Εκδρομή Οίτη-Βαρδούσια 1-4/05/2008

Το τετραήμερο 1-4 Μαϊου 2008 πραγματοποιήσαμε 7 NIVA μια εκδρομή στην Οίτη, Βαρδούσια, Ναυπακτία και λίγο Γκιώνα.

Πρωί Πέμπτης και πρώτη στάση στη Λαμία για ανεφοδιασμό στα αυτοκίνητα και στα μπιτόνια όπου και είχαμε μια ευχάριστη συνάντηση:





Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την ιστορική γέφυρα του Γοργοπόταμου:




Αφού χαζέψαμε λίγη ώρα ξεκινήσαμε και πιάσαμε χώμα από το χωριό Δύο Βουνά. Από αυτό το σημείο ξαναπατήσαμε ουσιαστικά άσφαλτο την Κυριακή. Περάσαμε από την ειδική του Ακρόπολις Παύλιανη και επισκευθήκαμε την Πυρά του Ηρακλέους και ποιό κάτω την καταβόθρα:




Για 1η μέρα είπαμε να μην κάνουμε πολλά χλμ και έτσι επιλέξαμε την Βρύση του Καλόγερου στις Λιβαδιές (1800μ υψόμετρο) για διανυκτεύρευση:






Το πρόγραμμα της 2ης μέρας έλεγε για Νεοχώρι, Δάφνη, Ανατολή, στις δύο εκπληκτικές λίμνες στα Ζηρέλια (1600μ υψόμετρο) και τελικό προορισμό το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στον δρόμο μεταξύ Αθανάσιου Διάκου και καταφύγιου.

Μερικές φώτο από την 2η μέρα:













Η 3η ημέρα ήταν και η ποιό μάχιμη με αρκετές εκπλήξεις. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση την Αρτοτίνα περνώντας από τα Μουσουνιώτικα Λιβάδια. Στον δρόμο συναντήσαμε τα εξής:





Ο Βαγγέλης ξαναπιάνει δουλειά... Αυτή τη φορά για τα καλά...




Μετά από αρκετή δουλειά φτάνουμε σε αυτή την κατάσταση:




Παρακάτω είχαμε και άλλες εκπλήξεις. Πραγματικά δεν ήξερες τι σε περιμένει σε κάθε στροφή.





Από την Αρτοτίνα και μετά από ένα δίλλημα που είχαμε για το που θα συνεχίζαμε, κινηθήκαμε νότιοδυτικά με στόχο την Κάτω Χώρα και το χωριό Ποδος όπου και διανυκτερεύσαμε στην πλατεία του χωριού:





Τελευταία μέρα και στόχος είναι να επιστρέψουμε όσο ποιό σύντομα γίνεται, περνώντας από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου, το Λιδορίκι και φυσικά τις Καρούτες την ποιό γνωστή ειδική του Ακρόπολις. Το κονβόι πέρασε από Ιτέα, ανηφόρησε προς Δεσφίνα και μέσω Διστόμου, Στείρι, Κυριάκι, Δομβραίνας, Ελλοπίας και έπιασε εθνική στο ύψος της Θήβας.




Το TopoNavigator ήταν ο καλύτερος πλοηγός μας και δεν χάσαμε καθόλου χρόνο σε χασίματα και πισωγυρίσματα.




Περάσαμε 4 μέρες στα βουνά που φάνηκαν σαν μία εβδομάδα. Τα μέρη που είδαμε ήταν απίθανα, η παρέα ταίριαξε πολύ καλά και ο χρόνος προσαρμογής στην καθημερινότητα πολύ δύσκολος.

Ευχαριστώ όλους για τις ευχάριστες στιγμές που πέρασα μαζί τους και σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε στα αγαπημένα μας βουνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες

Αναγνώστες